Exclusive Content:

The Uncanny Valley of Louis Vuitton’s Yayoi Kusama Assortment – PRINT Journal

Just a few weeks in the past, the...

Mamout reclaims supplies from demolished warehouse for Dailly home

Supplies from a dismantled warehouse had been used...

Dezeen’s high 10 rebrands and brand redesigns of 2022

From German automotive producer Audi adopting a flat...

Ome Dezin restores Nineteen Sixties California residence by A Quincy Jones

Array


US studio Ome Dezin has renovated a big mid-century residence in Brentwood, California, utilizing a tonal color palette and maximising the plush hillside views.

The six-bedroom 12221 Benmore residence was designed and constructed in 1960 by notable native architects A Quincy Jones and Frederick Emmon.

Pure supplies and impartial colors had been chosen all through the house to spotlight the plush views

When Jesse Rudolph and Joelle Kutner of Ome Dezin got here to the mission, it had undergone a Nineties transform that had stripped away its character and elegance.

The staff made it their mission to revive the house’s unique allure and connection to the outside, bringing in pure tones and supplies.

White oak and travertine bar area
White oak and travertine are recurring supplies, as seen within the bar space

“We have now all the time been followers of A Quincy Jones and acquainted with his work, which is what prompted us to see the house initially,” the duo instructed Dezeen.

“This one didn’t disappoint — it had the standard Quincy atrium-like residing house centered throughout from the outside which features a 40-foot (12-metre) waterfall.”

Living room with neutral decor
The principle residing areas all circulation collectively and have expansive views onto the backyard

Most of the current fixtures had been retained, together with the mounted home windows and doorways, wherever doable.

To maintain the deal with the views from the massive home windows, the inside was designed with “a extra muted, streamlined aesthetic”.

Wood dining table with chairs that tuck neatly underneath
Customized items designed for the house embrace a eating desk and chairs created in collaboration with Ben Willett

“We wished to make sure the intention of Quincy was intact, so we aimed for a little bit of brutalism and reference to nature,” stated Rudolph and Kutner. “We opted for a restricted materials and coloration palette in favour of pure tones.”

The brand new white oak staircase designed for the three-storey atrium options rectangular varieties and has an architectural presence, echoing the form and elegance of the constructing.

Bedroom with a large window overlooking treetops
Massive home windows are present in virtually each room, so the decor is stored minimal and sparse in order not to attract focus

It sits on the nexus of the lounge, eating space, kitchen and bar, which all circulation collectively and revel in expansive views out the again of the home.

A den adjoining to those open areas is furnished with a wide range of midcentury items, consistent with the constructing’s historical past.

Bathroom with stone floor, freestanding tub and corner shower
Dramatically patterned Cipollino stone within the lavatory echoes the gray tones of the rocks outdoors

Two kinds of stone had been used all through the house: travertine, which seems within the kitchen, bar space and powder room, and richly patterned Cipollino within the main lavatory chosen to pick the colors of the mountains seen by way of the home windows.

Within the lower-floor bedrooms and across the fire, flagstones and cobblestones had been laid to create a grounding high quality and to attach the areas to the rocky panorama outdoors and pavers across the swimming pool.

Customized items designed for the mission embrace the eating desk created with furnishings designer Ben Willett, which permits the entire chairs to be tucked away neatly beneath.

Two 10-foot-high (three-metre) doorways had been custom-built for the residing house and have Jean Prouvé-influenced round window cutouts that permit mild to shine by way of.

Garden featuring a swimming pool and a 40-foot (12-metre) waterfall
The backyard encompasses a swimming pool and a 40-foot (12-metre) waterfall

“We paid particular consideration to the lighting within the residence, principally sourcing classic lights so as to add allure and character,” the design staff stated.

“With such a big residence, and plenty of home windows and tall ceilings, heat temper lighting actually made the areas really feel intimate and magical, notably within the evenings.”

Three-storey modernist house seen at dusk
The house was designed and constructed in 1960 by A Quincy Jones and Frederick Emmon

Rudolph and Kutner based Ome Dezin as a design and growth studio targeted on residential restoration in and round Los Angeles.

California has no scarcity of mid-century properties in want of revamping. Different lately accomplished examples embrace Studio Schicketanz’s renovation of modernist architect Henry Hill’s former seaside residence, and Woods + Dangaran’s overhaul of a residence that after belonged to singer Bing Crosby’s supervisor.

The images is by Nils Timm.



Latest

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair....

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los...

Newsletter

spot_img

Don't miss

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair....

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los...

“Minimally invasive” tent-like refuge has panoramic views of Italian Alps

Structure studio EX used prefabricated CLT panels and...
spot_imgspot_img

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an enormous area in a Tribeca textile constructing, making a heat and serene surroundings to current...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair. My physique knew precisely how lengthy I sat in it on daily basis. It was...

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los Angeles workplace has redesigned a flooring of its workspace with a hospitality strategy, as a...