Exclusive Content:

Pashenko Works makes use of corrugated steel and blockwork for London extension

Uncovered blockwork and corrugated metal have been used...

Čoarvemátta constructing by Snøhetta approaches completion in Norway

Structure studio Snøhetta has shared building images of...

Rooftop extension to FAT’s Blue Home revealed in drone movie

Array


This video shot by architectural photographer Edmund Sumner exhibits the pebbledash-covered rooftop studio that architect Sean Griffiths just lately added to the postmodern Blue Home in London.

The extension is designed “within the spirit” of the much-lauded unique home, which Griffiths designed in 2002 as his own residence alongside FAT companions Charles Holland and Sam Jacob.

Clad in pink-toned pebbledash, the addition incorporates a rooftop studio that opens on a pebble-filled terrace meant to evoke the seaside at Camber Sands. Its tough texture is designed to be in distinction to the pale blue clapboard-patterned fibre-cement partitions of the unique dwelling.

“I am glad that we didn’t simply mimic the aesthetic of the unique home within the extension, that we saved experimenting within the spirit of the unique home however created one thing that contrasted, however labored effectively with the unique,” Griffiths advised Dezeen.

“I wasn’t positive whether or not that was the correct strategy as we have been doing it, however now I feel it was.”

Learn extra concerning the Blue Home extension ›

The movie is by Edmund Sumner.

Latest

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair....

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los...

Newsletter

spot_img

Don't miss

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair....

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los...

“Minimally invasive” tent-like refuge has panoramic views of Italian Alps

Structure studio EX used prefabricated CLT panels and...
spot_imgspot_img

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an enormous area in a Tribeca textile constructing, making a heat and serene surroundings to current...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair. My physique knew precisely how lengthy I sat in it on daily basis. It was...

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los Angeles workplace has redesigned a flooring of its workspace with a hospitality strategy, as a...