Exclusive Content:

Pyramid of Tirana formally reopens as “monument for the folks”

Dutch structure studio MVRDV has added a stepped...

Six social structure initiatives highlights from Re:Arc symposium

A cellular pavilion manufactured from bamboo and a...

No Structure inserts “backyard folly” into New York duplex house

Picket buildings supporting web hammocks stand up via...

OFIS Arhitekti provides looping extension to Ring Home in Slovenia

Array


A semi-enclosed, winding extension that goals to facilitate “inside-outside dwelling” defines Ring Home, a Thirties villa in Slovenia renovated by native studio OFIS Arhitekti.

Situated within the suburbs of the capital metropolis Ljubljana, the modernist villa required updating to enhance its connection to the backyard, because it had no direct entry from the bottom ground.

OFIS Arhitekti achieved this by extending its dwelling areas with a looping construction, which outlines a backyard atrium on the coronary heart of the plan.

OFIS Arhitekti has added a looping extension to a villa in Slovenia

“The purchasers had been trying to lengthen the home into the large backyard on the entrance to increase their inside-outside dwelling,” OFIS Arhitekti informed Dezeen.

“The extension creates completely different out of doors areas,” it continued.

“The gesture is a type of cross hall, enclosing a part of the backyard in an internal ‘zen-like’ atrium, whereas additionally connecting the within of the villa with the open backyard.”

Winding house extension in Slovenia
The villa dates again to the Thirties. Photograph by Tomaz Gregoric

Ring Home’s extension follows the positioning’s topography, sloping gently to the south, away from the house.

Inside are two semi-circular dwelling areas, which reference the villa’s authentic bay home windows.

Ring House by OFIS Arhitekti
A portion of the extension is open to the weather

The dwelling space to the east is for lounging and is sealed inside full-height glazing.

To the west, the dwelling space is used as an open-plan kitchen and diner left open to the weather, bordered solely by columns and a curtain.

“The lounge is inside a glazed space that could be a type of a winter backyard, whereas the out of doors eating and kitchen are beneath a roof and guarded by shading curtains,” defined OFIS Arhitekti.

As a part of the venture, the studio additionally restored a number of the house’s authentic options. This included changing the pitched roof from the Nineteen Eighties with a flat roof that follows the unique design.

Open-air dining room
The open finish accommodates a eating space. Photograph by Tomaz Gregoric

“Like many different city bourgeois villas from earlier than the battle, this home was turned by earlier house owners into one thing that they believed was extra sensible – so that they prolonged it with out of doors metallic stairs and positioned a pitched roof over a flat roof,” stated OFIS Arhitekti.

“We offered the shopper with a number of concepts that expressed that the principle formal idea ought to be a distinction to distinguish the brand new and current.”

Glazed corridor in Ring House by OFIS Arhitekti
The enclosed part homes a lounge space

Spanning practically ten years, the renovation venture drew on OFIS Arhitekti’s earlier work on the Ljubljana Metropolis Museum, the place the design featured a spiral extension to attach the museum’s disparate exhibition areas.

Earlier initiatives by the Slovenian studio featured on Dezeen embody a star-gazing retreat in Spain’s Gorafe Desert and a geometrical home in Ljubljana clad with red-brick tiles.

The images is by Janez Martincic except acknowledged in any other case.

Latest

Verso reveals eclectic items by 23 designers in Brooklyn condominium

Native gallery Verso has exhibited one-off and restricted...

Sustainable & Inclusive Baking – PRINT Journal

How can we bake a greater world, one...

Dezeen celebrates around the globe forward of Dezeen Awards entry deadline

Earlier this week Dezeen co-hosted dinners in New...

Motion as Design – PRINT Journal

Returning to the dance ground after an extended...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Verso reveals eclectic items by 23 designers in Brooklyn condominium

Native gallery Verso has exhibited one-off and restricted...

Sustainable & Inclusive Baking – PRINT Journal

How can we bake a greater world, one...

Dezeen celebrates around the globe forward of Dezeen Awards entry deadline

Earlier this week Dezeen co-hosted dinners in New...

Motion as Design – PRINT Journal

Returning to the dance ground after an extended...

OMA converts derelict Detroit bakery into Lantern arts centre

Dutch studio OMA has transformed an early-1900s bakery...
spot_imgspot_img

Verso reveals eclectic items by 23 designers in Brooklyn condominium

Native gallery Verso has exhibited one-off and restricted version designs by 23 designers in varied rooms of a newly constructed Brooklyn condominium constructing...

Sustainable & Inclusive Baking – PRINT Journal

How can we bake a greater world, one scrumptious chunk at a time? Be a part of us as we delve into the...

Dezeen celebrates around the globe forward of Dezeen Awards entry deadline

Earlier this week Dezeen co-hosted dinners in New York Metropolis and London to have fun NYCxDesign and Clerkenwell Design Week respectively forward of...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here