Exclusive Content:

Christoph Niemann, the Nice Ideator – PRINT Journal

Two weeks in the past, Debbie Millman and...

Holzer Cellphone – PRINT Journal

I'll eternally be a bit of bit cross...

Did You Make the Printed Phrase Look Good This 12 months? Enter the PRINT Awards! – PRINT Journal

Once we learn, we’re doing extra than simply...

Leckie Studio creates timber-clad home to border mountain views

Array


Leckie Studio has accomplished Digicam Home within the mountains of British Columbia with dramatic home windows and skylights that are supposed to body the encircling panorama like a digicam lens.

The one-storey home is clad in darkish timber boards, which the studio mentioned helps it mix into its lush forest setting.

The constructing’s steep roofline is strategically oriented for skylights that body completely different views of the encircling mountains.

Leckie Studio designed the distant getaway in Canada’s Pemberton Valley

The distant construction is situated within the Pemberton Valley, roughly three hours away from Vancouver. The world is close to Whistler, a preferred ski resort.

Leckie Studio, an structure and inside studio based mostly in Vancouver, was commissioned by a younger household to create a secondary residence away from the town.

“This system referred to as for 2 bedrooms and a flex room, with the understanding that the household can be spending lengthy intervals of time dwelling on the home throughout the summer time months,” Leckie Studio defined.

Blackened timber cladding on rectilinear Canadian house by Leckie Studio
The one-storey dwelling is clad in darkish timber

“The views by the clerestories alternate between being particular (Owl Ridge) and summary (treetops/sky),” Leckie Studio defined.

“The inside areas have been sculpted with sloping ceilings to channel each gentle and think about traces.”

Open-plan kitchen illuminated by skylights, which opens onto a terrace with a long swimming pool
The kitchen and the eating room are situated collectively

The house is separated into private and non-private rooms by a protracted, central hall.

“This system is organized linearly alongside the autumn line of the slope throughout two ranges, with personal areas located towards the densely forested excessive facet of the slope and public areas working parallel under,” mentioned Leckie Studio.

Skylights placed in white roof of rectilinear
Strategically oriented skylights body views of the encircling mountains

The communal areas, together with the kitchen and eating room, are accessed through a brief flight of steps. A monolithic concrete fire separates these areas from the lounge.

On the finish of the kitchen, full-height sliding glass doorways open onto a terrace and swimming pool.

Swimming pool at timber-clad Camera House by Leckie Studio
Glass doorways open onto a terrace with a swimming pool

Three bedrooms are laid out alongside the hall within the elevated a part of the house. Along with the first suite and two kids’s bedrooms, there’s a flex house that may accommodate houseguests.

Leckie Studio selected a brilliant palette for the interiors, with polished concrete flooring enjoying up the considerable pure gentle coming in from the house’s skylights and clerestory home windows.

The identical materials is present in different accents such because the textured fire and a protracted bench within the kitchen. This contrasts with the darker exterior materials.

“The vast majority of the mission is clad in a flat sawn and brushed Western Pink Cedar completed with a darkish stain,” mentioned Leckie Studio.

“The darkish tone of the cladding permits the structure to recede into the panorama.”

Rectilinear black house with views of the Canadian Rockies
Digicam Home was designed to border views of the encircling mountains

Leckie studio was based by Michael Leckie in 2015. It has accomplished a number of residential initiatives in Vancouver and the encircling areas, together with a courtyard home that was clad in pale wooden siding, and a penthouse condo in BIG’s Vancouver skyscraper.

The images is by Ema Peter.

Latest

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair....

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los...

Newsletter

spot_img

Don't miss

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair....

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los...

“Minimally invasive” tent-like refuge has panoramic views of Italian Alps

Structure studio EX used prefabricated CLT panels and...
spot_imgspot_img

StudioTwentySeven opens “monumental” flagship gallery in Tribeca

Collectible design gallery StudioTwentySeven has taken over an enormous area in a Tribeca textile constructing, making a heat and serene surroundings to current...

Why Dangerous Design is Good – PRINT Journal

For years, I had an uncomfortable desk chair. My physique knew precisely how lengthy I sat in it on daily basis. It was...

Gensler redesigns its personal LA workplace to have “heat and luxury” of residence

The crew at world structure agency Gensler's Los Angeles workplace has redesigned a flooring of its workspace with a hospitality strategy, as a...