Exclusive Content:

The First Track I Ever Realized – PRINT Journal

My maternal grandfather was a taciturn man, and...

Furora Studio designs Kraków rental residence with “very sugary inside”

Bespoke scalloped edges and a Verner Panton S-Chair...

Aden Grove by Emil Eve Architects wins Do not Transfer, Enhance! 2024

Array


A household home “joyfully remodeled” with terracotta-coloured extensions has been named London’s greatest dwelling enchancment venture by Do not Transfer, Enhance! 2024.

The home renovation by native studio Emil Eve Architects, named Aden Grove, has been chosen as the general winner of the annual award from a shortlist of 16 tasks.

It was praised by this yr’s jury for its playful use of color whereas additionally offering a “purposeful and practical” area for the household that lives there.

Aden Grove has received Do not Transfer, Enhance! for 2024

“Aden Grove has been joyfully remodeled by Emil Eve Architects,” stated jury member Ellie Stathaki.

“It is a household dwelling so it was redesigned to be purposeful and practical with the intention to serve its residents’ on a regular basis wants, whereas additionally making certain sustainability concerns are taken into consideration,” she continued.

“On the similar time, the exterior terracotta pores and skin visually indicators the refresh and its new parts, whereas wrapping the house in a pure materials and playful color that brings on a smile.”

Terracotta-tiled loft extension
The home includes a pair of terracotta-tiled extensions

Now in its 14th yr, Do not Transfer Enhance! Awards is an annual competitors held by New London Structure (NLA) to rejoice the perfect dwelling enchancment tasks from throughout the UK’s capital.

This yr’s winner Aden Grove was revamped by Emil Eve Architects with loft and rear extensions which are characterised by angular varieties, giant home windows and terracotta tiles.

Interior of Don't Move, Improve! winner Aden Grove by Emil Eve Architects
The venture has launched a vibrant open-plan kitchen and eating space

The bottom-level extension stretches throughout the width of its plot and accommodates a vibrant open-plan kitchen and eating space, combatting what Emil Eve Architects stated was as soon as a “darkish and slender” inside. In the meantime, within the loft, a spacious ensuite bed room has been created.

“The extensions are thought-about as a pair with unified cladding and glazing,” the studio’s co-founder Ross Perkin informed Dezeen.

“All the new rooms function home windows that stretch to the ceiling and alternatives have been discovered to deliver greenery and planting proper as much as the inside areas.”

Alongside successful the title of London’s greatest new dwelling renovation, Aden Grove additionally takes dwelling the Materiality & Craftsmanship award – certainly one of seven particular prizes that Do not Transfer, Enhance! additionally presents as a part of the programme.

The others embrace the Environmental Management prize, which has been received by Home Made by Many Fingers by Cairn, and the Transformation Prize, which has been given to Khan Bonshek for its venture referred to as Two-Up Two-Down Home.

Blue-tiled bathroom of Aden Grove by Emil Eve Architects
The loft extension includes a bed room and loo suite

Mike Tuck Studio has been awarded the Distinctive Character award for Hillside Home, whereas the prize for City Oasis has been given to Chelsea Brut by Pricegore.

The ultimate three awards got to The Inexperienced Machine by Suprblk Studio, Triangle Home by Brown Urbanism and Heyford Avenue by Manuel Urbina Studio for the prizes referred to as Compact Design, Finest Undertaking Beneath 100K and Individuals’s Alternative Award respectively.

Don't Move, Improve! winner Aden Grove by Emil Eve Architects
Aden Grove has additionally taken dwelling the particular Materiality & Craftsmanship prize

Alongside Stathaki, who’s structure director at Wallpaper* journal, this yr’s jury was made up of city design supervisor at London Borough of Camden Ed Jarvis, David Kohn Architects affiliate Jennifer Dyne and Hilson Moran sustainability director Marie-Louise Schembri.

Earlier winners of the award embrace a “sensible and playful” refurbishment by Little Brownings, The Home Recast by Studio Ben Allen and a renovated flat by studio Nic Howett Architect that “seems like an oasis”.

The images is by Taran Wilkhu except said in any other case. 

Latest

Verso reveals eclectic items by 23 designers in Brooklyn condominium

Native gallery Verso has exhibited one-off and restricted...

Sustainable & Inclusive Baking – PRINT Journal

How can we bake a greater world, one...

Dezeen celebrates around the globe forward of Dezeen Awards entry deadline

Earlier this week Dezeen co-hosted dinners in New...

Motion as Design – PRINT Journal

Returning to the dance ground after an extended...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Verso reveals eclectic items by 23 designers in Brooklyn condominium

Native gallery Verso has exhibited one-off and restricted...

Sustainable & Inclusive Baking – PRINT Journal

How can we bake a greater world, one...

Dezeen celebrates around the globe forward of Dezeen Awards entry deadline

Earlier this week Dezeen co-hosted dinners in New...

Motion as Design – PRINT Journal

Returning to the dance ground after an extended...

OMA converts derelict Detroit bakery into Lantern arts centre

Dutch studio OMA has transformed an early-1900s bakery...
spot_imgspot_img

Verso reveals eclectic items by 23 designers in Brooklyn condominium

Native gallery Verso has exhibited one-off and restricted version designs by 23 designers in varied rooms of a newly constructed Brooklyn condominium constructing...

Sustainable & Inclusive Baking – PRINT Journal

How can we bake a greater world, one scrumptious chunk at a time? Be a part of us as we delve into the...

Dezeen celebrates around the globe forward of Dezeen Awards entry deadline

Earlier this week Dezeen co-hosted dinners in New York Metropolis and London to have fun NYCxDesign and Clerkenwell Design Week respectively forward of...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here